فریدون حسن
جوان آنلاین: دشمن صهیونیستی در جریان تجاوز به خاک مقدس کشورمان حساب ویژهای روی اختلافات و هرج و مرجهای داخلی باز کرده بود، اما موج همدلی مردم و اتحاد آنها حول محور ولایت فقیه و دفاع جانانهشان از نظام اسلامی چنان ضربه محکمی به آنها وارد کرد که حتی در تصورشان هم نمیگنجید. جامعه ورزش ایران هم همدوش و همراه مردم در این جنگ گام به گام پیش آمد. ورزشکاران ایران اسلامی در طول دفاع مقدس ۱۲ روزه صحنههایی خلق کردند که در تاریخ ماندگار شد؛ صحنههایی که ثابت کرد ایرانیجماعت حتی اگر دچار اختلاف نظر داخلی باشند، در مقابل دشمن متجاوز باهم متحد هستند و اجازه دستدرازی به خاک ایران را به هیچ کس نمیدهند.
ورزشکاران ایران در تمام رشتههای ورزشی همسو و با یک صدا در فضای مجازی از وحدت ایران مقابل دشمن صهیونیستی حرف زدند و چشم طمع دشمن را کور کردند، البته کار تنها به اینجا خلاصه نشد. ورزشکاران با تجمع مقابل دفتر سازمان ملل در تهران همبستگی کامل خود را در کنار مردم و حمایت از نیروهای مسلح به نمایش گذاشتند. ورزشکاران ایرانی در این بیانیه از نهادهای بینالمللی ورزش از جمله کمیته بینالمللی المپیک (IOC) و فدراسیونهای جهانی درخواست کردند با درک مسئولیت اخلاقی و انسانی و طبق منشور المپیک، عضویت تیمهای ملی ورزشی اسرائیل را در رویدادهای بینالمللی به حالت تعلیق درآورند، البته جامعه ورزش تنها به این موارد بسنده نکرد و مسئولان ورزش کشورمان در مکاتبه با مسئولان بلندپایه ورزش جهان خواستار تعلیق و تحریم رژیمصهیونیستی شدند. احمد دنیامالی، وزیر ورزش در نامهای به رئیس فدراسیون جهانی فوتبال فیفا با اشاره به شهادت ورزشکاران ایرانی در جریان جنایات صهیونیستها نوشت: «این یک ضربه سخت نه تنها به ملت ما بلکه به جامعه جهانی ورزش بوده و به مثابه یک یادآوری تلخ و غمانگیز از ظلم غیرقابل قبول و خشونت فراگیری است که همچنان جهان ما را آزار میدهد. با توجه به این حوادث عمیقاً نگرانکننده، ما باکمال احترام و فوراً از فدراسیون جهانی فوتبال میخواهیم اقداماتی قاطع و مناسب را اتخاذ کند. از شما تقاضا داریم رژیم غاصب اسرائیل را از تمامی مسابقات و رویدادهای بینالمللی فوتبال تعلیق کنید. این اقدام ضروری صرفاً یک موضع سیاسی نیست، بلکه یک پایبندی اساسی به حقوق بشر، اصول اخلاقی و منشور المپیک است که ورزش فوتبال صراحتاً از آن حمایت میکند.»
فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران هم برای جلوگیری از وحشیگریهای رژیمصهیونیستی اقدام فوری فیفا را خواستار شد و نوشت: «بیشک اقدام فوری فیفا، اتحادیههای فوتبال و اتحادیههای عضو نماد انساندوستی و عملیشدن منشور جامعه فوتبال جهانی در زمینه مسئولیتهای اجتماعی و انسانی و حرکتی درخشان و ماندگار در تاریخ فوتبال خواهد بود.
کمیتههای ملی المپیک و پاراالمپیک هم در نامههایی جداگانه خواستار تعلیق و تحریم رژیمصهیونیستی از سوی مجامع بینالمللی شدند. غفور کارگری، رئیس کمیته ملی پاراالمپیک ایران در نامهای رسمی خطاب به اندرو پارسونز، رئیس کمیته بینالمللی پاراالمپیک خواستار واکنشی قاطع نسبت به اقدامات خلاف اخلاق، حقوق و قوانین بینالمللی از سوی رژیمصهیونیستی و تعلیق عضویت آن شده بود.
مسئولان کمیته ملی المپیک ایران هم در گفتوگو با IOC با محکومیت حملات رژیمصهیونیستی درخواست واکنش فوری از کمیته بینالمللی المپیک داشتند. در این مذاکرات، نمایندگان ایران با اشاره به اصول بشردوستانه بینالمللی، خواستار واکنش این نهاد جهانی نسبت به جنایات رژیمصهیونیستی شدند. کمیته ملی المپیک ایران با تأکید بر نقش IOC در حفظ صلح و عدالت ورزشی، از جامعه بینالمللی خواست با محکومیت این جنایات، از ابزارهای قانونی و فشارهای بینالمللی برای توقف فوری خشونتها و اعمال واکنشی مناسب استفاده کند.
از رزمیکار تا فوتبالیست و سوارکار و کوهنورد
۴۴ ورزشکاری که نامشان جاوید شد
جامعه ورزش ایران در جریان دفاع مقدس ۱۲ روزه مقابل تجاوز رژیم منحوس صهیونیستی ۴۴ شهید را تقدیم ایران اسلامی کرد تا مثل همیشه ثابت کند در راه دفاع از میهن تا پای جان ایستادگی میکند. اسامی شهدای ورزش ایران در جریان حملات رژیم صهیونیستی به این شرح است:
وحید خسروداد، قهرمان کیکبوکسینگ (لرستان)، علی مرادی، بازیکن سابق تیم فوتبال جوانان خیبر (لرستان)، سیدعلی باقرنیا، بوکس (لرستان)، حمید سالاری، مربی و قهرمان مویتای (لرستان)، هلنا غلامی، کاراته (لرستان)، ابوذر مرادیفرد، تکواندو (لرستان)، وحید حسنوند، کاراته (لرستان)، مجتبی رضایی، کشتی پهلوانی و زورخانهای (لرستان)، نجمه (زهرا) شمس، کوهنوردی و دوچرخهسواری (تهران)، امیرعلی امینی، تکواندو (تهران)، تارا حاجیمیری، ژیمناستیک (تهران)، پارسا منصور هزارجریبی، تنیس و پدل (تهران)، متین صفاییان، اسکیت (تهران)، نیلوفر قلعهوند، پیلاتس (تهران)، روحالله سالک، بوکس (البرز)، محمد اسدی، داور فوتبال (البرز)، علیرضا خلج، فوتسال (البرز)، مهدی پولادوند، سوارکاری (البرز)، صابر اکبری، هندبال (کنگاور کرمانشاه)، رضا نجفی، کشتی و جودو (زنجان)، دلاور امیرخانی، کشتی (زنجان)، حمید طوماری، تیراندازی (زنجان)، اکبر عزیزی، وزنهبرداری (زنجان)، محمد غفاری، ووشو (زنجان)، رضا بهرامی، بوکس (کرمانشاه)، سید مجتبی حسینینصب، کشتی پهلوانی (کرمانشاه)، محمد هزارخانی، کشتی پهلوانی و زورخانهای (کنگاور کرمانشاه)، امیرحسین براتی، دفاع شخصی (درچه اصفهان)، وحید جمشیدیان، ورزشهای رزمی و عضو سمن ورزشی (نجفآباد اصفهان)، حسین اسحاقی، کونگفو (نجفآباد اصفهان)، امیرمحمد رادمهر، والیبال (آذربایجان شرقی)، مرتضی ابراهیمی، جودو (قاینات، خراسان جنوبی)، عباس اسحاقی، تیراندازی (کرمان)، بوستان افروز، جودو، یاسر زیوری، بسکتبال (همدان)، محمدحسین اسمعیلی کاشانینژاد، کاراته (تهران)، مجید قاسمی، کشتی (زنجان)، محمدحسین سواری، فوتبال (خوزستان)، مصطفی یونسی، کشتی (اصفهان)، غلامرضا اوجانی، تکواندو (البرز)، امیرحسین نعمتی، تکواندو (تهران)، روحالله گیاهدوستآرانی، کاراته، (استان اصفهان)، فاطمه قنبری و سیدمحمد مصطفوی (عضو باشگاه سلامهمنورد تهران).
جان و مال فدای ایران
ورزشیها کنار مردم در روزهای سخت
شیوا نوروزی
جنگ ۱۲ روزه تحمیلی رژیم اشغالگر به مردم ایران، سختیها و گرفتاریهای زیادی را به همه ما تحمیل کرد و زندگی عادی از ما سلب شد. در همان روزهای دشوار و نگرانکننده بود که همدلی مردم با یکدیگر، تحمل سختیها را آسان کرد و موجی از امید و همکاری را بین اقشار مختلف به راه انداخت. حملات دشمن غاصب باعث شد بسیاری از هموطنان تا آرام شدن اوضاع به شهرهای دیگر بروند. اهالی ورزش که از همان ساعت ابتدایی جنگ حملات وحشیانه دشمن را محکوم میکردند، برای حمایت عملی از مردم کشور خود وارد گود شدند. اینکه ملیپوش فوتبال هتلی در شهر گنبدکاووس را به هزینه خود یک ماه اجاره کند و آن را به مدت یک ماه در اختیار مردمی که از شهرهای تهران، تبریز، شیراز، اصفهان و کرمانشاه آمدهاند قرار دهد، نشاندهنده همدلی، نوعدوستی و انجام مسئولیت اجتماعی است. سردار آزمون ثابت کرد در روزهای سخت حاضر است از جیب خود برای مردم خرج کند تا قدری از رنج هموطنانش کاسته شود. مربی کاراته بانوان نیز به روش خود حمایتش از مردم را به معنای واقعی کلمه نشان داد. فرحناز ارباب، سرمربی تیمملی کاراته جوانان کشورمان بعد از آنکه سختیهای مردم را دید، ترجیح داد در باشگاه خصوصیاش را به روی هموطنانش باز کند. ارباب در پیامی به مردم اطلاع داد که در صورت ضرورت میتوانند از باشگاه او بهعنوان پناهگاه استفاده کنند: «اعلام آمادگی میکنم تا انتهای جنگ همچون سرباز خدمتگزار و خادم این مردم و کشور باشم و مجموعه ورزشی خود به نام «رعدآسا» را در اختیار خانوادههایی که تحت تأثیر این حملهها به پناهگاه نیاز دارند، قرار دهم.» این تنها دو مورد از نوعدوستی اهالی ورزش بود و قطعاً این موارد نمونههایی از خروارها همدلی و اتحاد بین جامعه ورزش و عموم ایرانیان هستند.
۴ روایت دور از وطن
سلام به وطن از آن سوی دنیا
دنیا حیدری
درست در شبها و روزهایی که آسمان ایران خراش میخورد از تجاوز وحشیانه رژیم غاصب اسرائیل، روزهایی که انفجارهای ناباورانه، خانوادههای زیادی را داغدار میکرد و صدای پدافند، صدای مردم بود، چهار تیم ملی ایران کیلومترها دورتر از خانه، دل نگران اینخاک بودند؛ چهار تیمی که قبل از تجاوز وحشیانه صهیونیستها برای حضور در مسابقات بینالمللی ایران را ترک کرده بودند، اما از همان فاصله دور، نفرت خود از دشمن و اتحادشان را با مردم کشورشان به رخ کشیدند تا ثابت کنند به رغم فاصله زیاد، با تمام وجود در کنار وطن ایستادند.
دشوارترین اتفاق این بود که در آن لحظات سخت نمیتوانستند در کنار خانوادههایشان باشند، اما نشان دادند پای تجاوز که به میان باشد، خانواده یعنی وطن، یعنی تمام آنهایی که داخل مرزهای کشور هستند، اما حتی فاصله زیادی که با خاک پاک ایران داشتند هم مانع از قدعلم کردنشان مقابل دشمن متخاصم نشد و با واکنشهایی صریح و صد البته باشکوه، هرکدام به زبان خود حماسه ساختند و نشان دادند هرکجا که باشند دلشان با ایران است و سرباز وطن هستند و برای آن خواهند جنگید، به هر شکل ممکن.
اولین واکنش را جوانان والیبال ایران نشان دادند، آن هم با سلام نظامی محکمی که بیتردید تماشای آن لرزه براندام دشمن انداخت. سلامی نظامی که از آمادهباش آنها مقابل دشمن متجاوز خبر میداد و احترام به تمام آنهایی که داخل خاک ایران مشغول محافظ از جان و مال و خاک مردم بودند؛ سلامی غیرتمندانه که ثابت کرد عشق به وطن سن و سال نمیشناسد. آنها با فریاد برای ایران و سلام نظامی نه فقط سلامی دوباره کردند به وطن که خط و نشانی جدی برای دشمن کشیدند، اما این تنها جوانان والیبال ایران نبودند که با سلام نظامی انزجار خود را از تجاوز وحشیانه اسرائیل به نمایش گذاشتند و تیم ملی والیبال بزرگسالان هم که راهی لیگ ملتهای والیبال شده بود نیز با سلام نظامی از کیلومترها آنطرفتر پیغامی واضح را به مردم کشور و دشمن متجاوز مخابره کرد؛ اینکه ما ایستادهایم. درست مثل شما؛ سلامی نظامی که نه یک ژست که پیامی محکم به صهیونیستهای غاصبی که بیشک یکه خوردند از این همه اتحاد و همبستگی مردم.
تیم فوتسال ناشنوایان ایران هم که کیلومترها آنطرفتر برای حضور در پنجمین دوره مسابقات فوتسال ناشنوایان در ایتالیا حضور داشتند نیز با اقدامی جالب توجه دنیا را شوکه کردند و همه را به احترام واداشتند. از آنجا که در ورزش سکوت نشانه احترام است و افتخار، تیم فوتسال ناشنوایان ایران، بدون حتی یک کلمه، دور پرچم پرافتخار ایران که از سوی میزبان با احترام وارد زمین شده بود حلقه اتحاد و همبستگی زدند و تصویری را به نمایش گذاشتند که بلندتر از هرصدایی، ایران را فریاد میزد؛ تیمی که دست آخر هم با کسب عنوان قهرمانی در همین رقابتها ثابت کرد سرباز وطن است و برای افتخارش تا پای جان میایستد. اما شاید یکی از جالبترین واکنشها در آن شرایط دشوار را الکساندر چیریچ صربستانی داشت؛ سرمربی سابق تیم واترپلوی ایران که با پیامی احساسی، قلبها را به لرزه درآورد. همانطور که واکنش ورزشکاران ایران چهارستون بدن دشمن را به لرزه درآورده بودند: «ما همه ایرانی هستیم. مثل میلیون بار قبل، شجاع و در کنار هم باشید. من هم با شما هستم»؛ پیامی که نشان داد او نه فقط مربی یک تیم که عضوی از خانواده ایران است.